Project Description

În luna martie a avut loc cea de-a treia ediție a Atelierelor de Know How, conferința cu tema: Tendințele anului în economie si business. Conferința a fost organizată de Confirm, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României și Uniunii Generale a Industriașilor din România.

Ca partener, AAtotal Insolvency a fost reprezentată de catre Andreea Rusănescu, practician în insolvență:

“În Europa, jumătate din societățile aflate în economie supraviețuiesc mai puțin de cinci ani. În România, în ultimii 2-3 ani, a scăzut numărul societăților mici care au intrat în insolvență, existând o creștere a numărului societăților mijlocii și mari care se confruntă cu dificultăți financiare. Dacă procedurile de preinsolvență ar funcționa, s-ar asigura luarea de măsuri înainte ca societățile să nu mai fie capabile să-și achite datoriile. S-ar contribui astfel la reducerea riscului ca aceste datorii să se transforme în credite neperformante sau în obiectul unor executări silite, diminuându-se astfel impactul negativ asupra sectorului financiar”, a declarat Andreea Rusănescu, Practician în Insolvență AA Total Insolvency.

“Din păcate, în România, de eticheta de insolvent nu poți scăpa atât de ușor. Partenerii contractuali își pierd încrederea, foarte puține societăți își doresc să continue relațiile de business cu un partener aflat în insolvență sau care a trecut printr-un faliment. Pentru a încuraja mediul de afaceri, întreprinzătorilor onești nu ar trebui să le fie refuzată o a doua șansă de a demara o activitate economică”, a adăugat Andreea Rusănescu.